Штормовий вітер та похолодання: синоптик дала прогноз погоди в Україні

Завтра Київ буде найхолоднішою столицею Європи
Штормовий вітер та похолодання: синоптик дала прогноз погоди в Україні
Осінь, погода Фото: Pexels
22 Вересня 2021, 13:48
читать на русском

У четвер, 23 вересня, Україна буде чи не найхолоднішою в Європі. Температура повітря в окремих областях впаде до +6, можливі заморозки на ґрунті та опади.

Про це повідомила народна синоптикиня Наталія Діденко у Telegram.

Температура повітря протягом дня у північних областях, практично в усіх центральних, на Харківщині, на Тернопільщині, Хмельниччині коливатиметься в межах +6+10 градусів. Найближчої ночі, при проясненнях, можливі на ґрунті заморозки, - зазначила вона.

При цьому 23 вересня буде теплішати в багатьох західних областях та на Півдні України, в Луганській та Донецькій областях - тут +10-15 градусів.

Вітер переважатиме північно-західного напрямку, в західних областях може бути рвучким. А в п'ятницю, 24 вересня, вітер посилиться на території всієї України та досягатиме штормових поривів.

Переважно незначні дощі будуть 23 вересня у більшості областей. У західних регіонах опади припиняться, але приємна вогкість з ранковими туманами залишиться. Вночі ще мокрий сніг ймовірний у Карпатах.

Так, 23 вересня Київ буде найхолоднішою столицею Європи, близько +9 градусів. Можливий невеликий дощ, щільна хмарність. А 24 вересня вітер посилиться до штормового, дощів побільшає.

Нагадаємо, за прогнозом українського гідрометцентру, в Україні слід очікувати потепління не раніше, ніж у вихідні, 25-26 вересня.

Читайте також

1