Shutterstock продаватиме зображення, створені штучним інтелектом

Стоковий гігант оголосив про розширене партнерство з OpenA та обіцяє інтеграцію DALL-E 2 у найближчі місяці
Shutterstock продаватиме зображення, створені штучним інтелектом
26 Жовтня 2022, 19:37
читать на русском

Shutterstock почне продавати на своїй платформі зображення, створені штучним інтелектом (ШІ).

Про це повідомляє видання The Verge.

Починаючи з 2021 року, Shutterstock продавав OpenAI зображення та метадані, щоб допомогти створити DALL-E. Тепер зображення, згенеровані за допомогою DALL-E, конкуруватимуть з тими ж людьми, чия праця була використана для його навчання.

Ми усвідомлюємо, що наша велика відповідальність прийняти цю еволюцію та забезпечити, щоб генеративна технологія, яка стимулює інновації, базувалася на етичних практиках", – кажуть у компанії.

Для цього Shutterstock запускає "Фонд співавторів". Він буде використовуватись для оплати праці художників, фотографів і дизайнерів, коли контент, який вони завантажують на Shutterstock, продаватимуть таким компаніям як OpenAI, для розробки генеративних моделей ШІ.

Примітно, що Shutterstock також забороняє продаж на своєму сайті мистецтва ШІ, створеного не за допомогою інтеграції з DALL-E.

Попри те, що копіювання або купівля даних для навчання штучного інтелекту має цілком законний вигляд, багато експертів стурбовані майбутніми проблемами та ускладненнями. Getty Images, наприклад, заборонила продаж таких робіт на своїй платформі через побоювання, що неможливість захистити авторські права на них призведе до проблем з ліцензуванням для клієнтів.

Нагадаємо, американський інженер та мільярдер Ілон Маск планує в майбутньому перетворити Tesla Bot на унікальні андроїди. Перший прототип може з'явитись вже в кінці 2022 року.