Швеція вирішила запровадити жорсткі обмеження для боротьби з COVID-19

Вона лідирує серед країн-сусідів
Швеція вирішила запровадити жорсткі обмеження для боротьби з COVID-19
Прапор Швеції (фото: з відкритих джерел)
7 Грудня 2020, 18:19
читать на русском

Швеція цього разу уже вирішила запровадити жорсткі обмеження для боротьби з COVID-19, хоча раніше відмовлялася вводити жорсткі карантинні заходи для протидії коронавірусу.

Про це повідомляє "BBC Україна".

Швеція була єдиною у Європі країною, яка відмовилась від повного локдауну, і стала головним прикладом у затятих суперечках між його прихильниками та супротивниками, - йдется у повідомленні.

Однак, після стрімкого зростання кількості захворювань та летальних випадків восени, уряд вирішив змінити тактику та вжити жорстких заходів для стримування розповсюдження хвороби.

Минулого тижня кількість летальних випадків від коронавірусу у Швеції перетнула позначку у 7 тис. У сусідніх Данії, Фінляндії та Норвегії ця цифра складає 878, 415 та 354 людей відповідно.

Читайте також

Нагадаємо, що у Грузії з 28 листопада 2020 року по 31 січня 2021 року введуть жорсткі карантинні обмеження через поширення захворювань на коронавірус. У Грузії запровадили жорсткий локдаун на період зимових свят.

А влада Німеччини не може обіцяти громадянам, що на Різдво і Новий рік карантинні обмеження значно пом'якшать. При цьому на період свят у Німеччині будуть ухвалені спеціальні правила - можна буде збиратися вдесятьох, тоді як в зараз дозволяється збирати у квартирі не більше п'яти осіб з різних домогосподарств.