Меркель не обіцяє скасувати карантин на зимові свята

Можливо будуть невеликі пом’якшення карантинних правил
Меркель не обіцяє скасувати карантин на зимові свята
Новорічні свята, Новий рік, свято (фото: Pexels)
27 Листопада 2020, 06:33
читать на русском

Влада Німеччини не може обіцяти громадянам, що на Різдво і Новий рік карантинні обмеження значно пом'якшать.

Про це заявила канцлерка Ангела Меркель під час виступу в парламенті.

Люди мають право знати, що їх очікує, але тут ми, на жаль, не можемо пообіцяти істотних послаблень на Різдво і Новий рік, - повідомила Меркель.

При цьому на період свят у Німеччині будуть ухвалені спеціальні правила - можна буде збиратися вдесятьох, тоді як в зараз дозволяється збирати в квартирі не більше п'яти осіб з різних домогосподарств.

Читайте також

Наразі в Німеччині закриті ресторани, бари, музеї, театри, спортклуби, басейни, а шкільні канікули розпочнуться 19 грудня. Такі заходи будуть діяти щонайменше до 20 грудня.

У нас є надія, що в області допуску вакцин буде швидко видано дозвіл... Можливо, що вакцини будуть ще до Різдва, - обнадіяла Меркель.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи. Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

26 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно ввести повний локдаун на 3-4 тижні.

Також читайте наш матеріал про можливе введення повного локдауну на зимові свята: Свята на карантині: чому Україна знову не у тренді

1