Україні потрібен радикальний локдаун - Аваков

Міністр вважає, що введення жорсткого карантину може допомогти державі
Головне
Україні потрібен радикальний локдаун - Аваков
Карантин, локдаун (фото: Pexels)
26 Листопада 2020, 12:50
читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно ввести повний локдаун на 3-4 тижні.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Моя особиста точка зору, що необхідно вводити локдаун якомога швидше. Дійсно, тривалістю три або чотири тижні. Не потрібно ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулювання, тому що мова йде про дуже великі системні ризики для здоров`я наших людей, - заявив Аваков.

Читайте також

На його думку (досьє Авакова), жорсткий карантин потрібно вводити негайно.

Я завжди був в цьому питанні радикальний. Моя точка зору - щойно ми будемо готові, я сподіваюсь, що це буде найближчими днями, сформулювати в деталях та в реальних механізмах ту програму компенсацій, яку днями озвучив президент, потрібно негайно ввести локдаун, перервати ланцюжок інфекції та спробувати зберегти здоров’я українців та відійти від ситуації, коли в нас більше 200 смертей щоденно, - наголосив він.

Аваков зазначив, що в Україні немає десь ситуації поганої або доброї. У нас загальна ситуація приблизно рівна та негативна.

Читайте також

Наповненість ліжок відведених для пацієнтів з COVID-19 на рівні 70% - це "вже межа катастрофи". Коли, не дай Бог, наша медична система рухне - тоді буде пізно реагувати, тому потрібно реагувати прямо зараз. Всім важко, дуже важко. Державі дуже важко, бюджет в катастрофічно важкому стані, але ризики такі, що зараз потрібно ухвалювати серйозні рішення", - додав він.

Комусь буде погано та незручно і тут державі потрібно думати про компенсації. Моя точка зору - за радикальний локдаун негайно і дай Бог, щоб ми до Нового року можливо виходили з локдауну в гарному настрої та з хорошими цифрами (захворюваності на COVID-19 – ред.), - зауважив Аваков.

Міністр упевнений, що уряд найближчими днями розгляне питання введення повного локдауну.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи. Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

Також читайте наш матеріал про можливе введення повного локдауну на зимові свята: Свята на карантині: чому Україна знову не у тренді

1