Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Росії

У санкційний список потрапили двоє росіян і чотири компанії
Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти Росії
16 Жовтня 2020, 16:26
читать на русском

Уряд Швейцарії приєднався до санкцій Європейського союзу проти Росії через будівництво Керченського мосту. Про це зазначається у повідомленні, розміщеному на сайті Федеральної ради (уряду) Швейцарії.

Федеральна рада Швейцарії засудила анексію Криму Росією. Вона зважила на санкції, введені Європейським Союзом і Сполученими Штатами, і вирішила вжити всіх необхідних заходів для того, щоб швейцарську територію не використовували, аби оминути їх, - йдеться в повідомленні.

У санкційний список потрапили двоє росіян і чотири компанії.

Читайте також

Так, санкції введені проти гендиректора "Гранд сервіс експрес" Олександра Ганова і заступника голови "Стройгазмонтаж" Леоніда Риженькіного, а також компаній "Кримська залізниця", "Перша кримська страхова компанія", "Ленпромтранспроект" і "Дирекція будівництва залізничної лінії Беркакит-Томмот-Якутськ".

Санкції передбачають заморожування фінансових активів на території Швейцарії та заборону в'їзду в країну.

Нагадаємо, 7 березня Росія пустила по Кримському мосту поїзд для сполучення окупованого півострова з Краснодарським краєм РФ. Автомобільний рух по Керченському мосту між Росією і Кримом відкрили в травні 2018 року.

Наприкінці вересня посли країн Європейського Союзу погодили введення санкцій проти Росії за будівництво Керченського мосту.

1 жовтня Європейський союз погодив персональні санкції проти фізичних осіб та підприємств Російської Федерації за залізничне сполучення з окупованим Кримом.