Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто: українці зможуть одружитися онлайн в "Дії"

Це особливо актуально для військових та пар, які через війну перебувають на відстані, зазначив глава Мінцифри Федоров.
Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто: українці зможуть одружитися онлайн в "Дії"
Весілля (Фото: pexels)
30 Березня 2024, 19:49
читать на русском

Українці зможуть одружуватися онлайн в державному застосунку "Дія" по відеозвʼязку та засвідчити документи "Дія.Підписом".

Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Шлюб по відеозвʼязку в "Дії" — уряд підтримав постанову. Українці зможуть одружуватися просто в застосунку. Це особливо актуально для військових та пар, які через війну перебувають на відстані", - зазначив Федоров.

За його словами, одружувати наречених по відеозвʼязку буде працівник ДРАЦСу, а документи вони засвідчать "Дія.Підписом".

"Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі. Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто, як усе інше в "Дії", - додав міністр.

Нагадаємо, найближчим часом у додатку "Дія" з'являться вісім нових послуг. Серед них – розмитнення авто, кабінет пацієнта та інші. На цей час у додатку доступні 14 цифрових документів і понад 30 сервісів, а на порталі - більше сотні послуг.

В мобільному застосунку "Дія" вже відображаються освітні документи. Потрібно оновити застосунок і документи підтягнуться автоматично, але за умови, що вони є в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Нещодавно в додаток "Дія" додали карту укриттів. З її допомогою можна прокласти маршрут до найближчого безпечного місця та скористатися ще низкою можливостей. Крім того, переселенці можуть отримати кредит на житло та заявку на його оформлення можна подати онлайн через "Дію".

Читайте також

1