Сидів за вбивство і переміг у виборах: одіозний Лозінський знову повертається

Лозінський йшов на вибори як самовисуванець
Головне
Сидів за вбивство і переміг у виборах: одіозний Лозінський знову повертається
Віктор Лозінський (фото: УНІАН)
26 Жовтня 2020, 13:42
читать на русском

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув'язнення за вбивство, за даними екс-полів, виграв у виборах голови об'єднаної територіальної громади у Кіровоградській області.

Про це повідомляє ВВС News Україна.

Лозінський Віктор Олександрович впевнено виграв вибори на посаду керівника Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області, - йдеться у повідомленні.

Однак, оформлення протоколів ще триває, тому точних даних поки немає. Опоненти Лозінського також підтверджують його перемогу.

Читайте також

Лозінський йшов на вибори як самовисуванець. Напередодні виборів він заявив, що добився справедливості і зняв усі судимості.

Його головним конкурентом був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький, родина якого має агробізнес у регіоні. Він заявляв про погрози з боку Лозінського, але той заперечував це.

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським був убитий Валерій Олійник.

Сам Лозінський наполягав, що це була самооборона. Це сталося незадовго до президентських виборів, й спочатку тодішня прем'єрка Юлія Тимошенко стала на захист соратника.

Верховна Рада зняла з Лозінського недоторканність та позбавила мандату, після цього він зник, його оголосили у розшук.

У 2010 році його затримали і звинуватили у навмисному вбивстві.

1