Сильні зливи зі шквалом та градом: синоптики про погоду на 19 липня

У більшості областей України збережеться спека
Сильні зливи зі шквалом та градом: синоптики про погоду на 19 липня
Погода Фото: Mikhail Nilov з Pexels
19 Липня 2021, 08:01
читать на русском

Прохолодна погода в Україні настане вже 20 липня. А у понеділок високі градуси затримаються у більшості областей країни.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко.

За її словами, 19 липня температура повітря у західних областях України, навіть частково на Півночі та у Центрі знизиться. На Заході очікується 23-28 градусів.

На Житомирщині, Чернігівщині, Вінниччині та Київщині очікується 27-31 градус. На решті території України  протягом дня 30-35 градусів.

Милосердніше повітря йде до нас із атмосферними фронтами, які прив'язані до північного циклону Christoph. Фронти принесуть грозові дощі в Україну. Дощів ми всі чекаємо і хочемо, проте, враховуючи сильні температурні контрасти в зоні атмосферних фронтів між спекою та зафронтальною прохолодою, ці дощі можуть миттєво перетворюватися у сильні зливи із шквалами та градом, - каже синоптиця.

Дощі з грозами найбільш ймовірні на Заході, Півночі та місцями у центральних областях. На Півдні та Сході України ще втримається суха спекотна погода.

У Києві 19-го липня очікується дощ, гроза, можливі сильні зливи зі шквалом та градом. Температура повітря  протягом дня 28-30 градусів.

У вівторок спека спаде до +27 градусів, - повідомила Діденко.

Нагадаємо, Леонід Горбань прогнозує, що цьогоріч в Україні  очікується тривале "бабине літо".

Читайте також

1