Сильний мокрий сніг охопить всю Україну: прогноз синоптиків

Температура повітря протягом переважно від -2 до +3 градусів
Сильний мокрий сніг охопить всю Україну: прогноз синоптиків
Весна, сніг (Фото: picabu)
27 Лютого 2023, 08:10
читать на русском

27 лютого у більшості областей нашої країни очікується сніг та мокрий сніг, проте температура повітря буде з позначкою плюс.

Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

Сьогодні по всій країні хмарно з проясненнями. У західних, крім Волинської та Рівненської областей, помірний, в Карпатах місцями значний сніг.

У центрі, а також у Харківській області очікується значний мокрий сніг, а на півночі місцями невеликий мокрий сніг. На решті території - без опадів.

Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах та налипання мокрого снігу. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря протягом переважно від -2 до +3 градусів, а на півдні та сході до вдень+10 +15 градусів. Вночі температура на заході опуститься до -1 -6 градусів, а на півдні прогнозується до +2 +7 градусів.

У Києві хмарно з проясненнями, місцями невеликий мокрий сніг та ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Стовпчики термометрів вдень покажуть від 0 до +2 градусів, а вночі до -2 градусів.

Нагадаємо, цього року весна в Україні буде ранньою. За прогнозами, середня за весну 2023 температура повітря в Україні може бути вищою за норму на 1-2 градуси. Кліматолог Віра Балабух каже, що можливі затоки арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни.

Читайте також

1