Сильний вітер і дощ обіцяють синоптики цими вихідними

Погода в Україні буде дощовою на вихідних. При цьому синоптики попереджають про сильний вітер
Сильний вітер і дощ обіцяють синоптики цими вихідними
Осінь, дощ (Фото: shutterstock)
11 Листопада 2023, 08:40

Погода в Україні на вихідних, 11 та 12 листопада, погіршиться. Синоптики оголосили штормове попередження у частині країни.

Про це повідомляє  прогноз Укргідрометцентру в Facebook.

Завтра в Україні, крім сходу, прогнозуються невеликі та помірні дощі. При цьому у південних областях місцями очікуються значні дощі з грозами. Вранці та вдень в Україні, крім західних областей, також будуть пориви вітру 15-20 м/с. Синоптики оголосили у частині України штормове попередження (перший рівень небезпеки).

Температура повітря вночі становитиме +2 +8 градусів, а вдень +7 +12. У південній частині країни вночі буде +9 +14, а вдень +13 +18 градусів.

У неділю, 12 листопада, прогнозуються помірні, а у північних, центральних, вночі й у південних областях значні дощі. При цьому в Карпатах очікується значний мокрий сніг.

Крім того, в Україні, крім західних областей, прогнозуються сильні пориви вітру 15-22 м/с, а у південній частині, східних та центральних областях місцями 25 м/с.

Крім того, температура повітря у неділю істотно не зміниться, лише дещо на заході.

У понеділок переважно буде без опадів, лише вночі на північному сході країни невеликий дощ. Температура вночі становитиме 0 +7 градусів, а вдень на півночі країни +3 +8, на решті території +6 +11, а на півдні до +14.

Нагадаємо, атмосферний фронт на вихідних принесе в Україну похолодання. Температура впаде до кліматичної норми, і до кінця місяці потепління не очікується.

Читайте також

1