Сильний вітер та похолодання: якою буде погода 22 травня

Оголошено перший рівень погодної небезпечності
Сильний вітер та похолодання: якою буде погода 22 травня
Вітер, погода Фото: Life Of Pix з Pexels
21 Травня 2022, 17:09
читать на русском

У неділю, 22 травня, в Україні значно погіршиться погода, прогнозується похолодання.

Синоптики Українського гідрометеорологічного центру повідомляють, що завтра пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

22 травня у більшості районів західних, Вінницькій, Черкаській, Одеській, Миколаївській, 21 травня і північних, Полтавській та Харківській областях надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - кажуть синоптики.

У ніч на 22 травня прогнозується дощ у східних, північно-східних областях та Приазов'ї. Вдень дощитиме у північних областях. На решті території без істотних опадів. Температура повітря вночі 9-14 градусів, у південних областях до 17. Вдень синоптики прогнозують 12-17 градусів, у південних, більшості східних областей та на Закарпатті 19-24.

У Київській області вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер протягом дня буде поривчастим до 20 м/с. Температура повітря по області вночі 9-14, вдень 12-17 градусів. У Києві вночі 10-12, а вдень 13-15 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що у неділю в Україні очікується похолодання. Температура повітря протягом дня в межах 10-17 градусів. Трохи тепліше буде в південних областях - до +22.

Дощі пройдуть повсюди, окрім південної частини України. Щоправда, переважно все ж невеликі, - додала вона.

За прогнозом Діденко, у Києві буде холодно та вітряно. Часом невеликий дощ. Повітря прогріється до 12 градусів.

Нагадаємо, кілька магнітних бур чекають на українців в кінці травня. 24, 25 та 27 травня активність сонця буде вище середньої.

1