Силовики прийшли з обшуками до екскерівника "Нафтогазу"

Справа стосується протиправного відчуження 305 млн кубометрів газу
Головне
Силовики прийшли з обшуками до екскерівника "Нафтогазу"
Обшуки в АТ “Укртрансгаз” та НАК “Нафтогаз України” Фото: dbr.gov.ua
1 Лютого 2022, 13:22
читать на русском

Державне бюро розслідувань 1 лютого провело проводить обшуки у колишнього керівництва НАК "Нафтогаз України", в офісі АТ "Укртрансгаз" та у керівників приватних підприємств.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, слідчі дії тривають за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень.

Слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ "Укртрансгаз", НАК "Нафтогаз України" за співучасті з іншими особами, - кажуть у бюро.

Зазначається, що силовики перевіряють інформацію щодо правомірності повернення "Нафтогазом" боргу комерційним структурам, що виник понад двадцять років тому.

У справі йдеться, що керівництво НАК "Нафтогаз України" за зверненням АТ "Укртрансгаз" погодило документи щодо укладення мирової угоди з комерційними структурами без належних повноважень і підстав. Керуючись рішенням керівництва державної компанії Господарський суд міста Києва затвердив мирову угоду, що дозволило наприкінці 2020 року вивести з власності держави 305 мільйонів куб. м природного газу.

За висновками експертів, сума підтверджених збитків становить 2 млрд 182 млн гривень.

Крім того, встановлено, що керівник "Нафтогаз" підписав рішення акціонера "Укртрансгазу" щодо мирових угод без погодження Наглядової ради НАК.

Нагадаємо, у червні 2021 року Державна фіскальна служба прийшла з обшуками у НАК "Нафтогаз" через підозри про ухилення посадовців компанії від сплати податків на суму 2,7 млрд гривень.

Читайте також

1