У "Нафтогазі" проходять обшуки

Україна не отримала 2,7 млрд гривень податку від компанії
Головне
У "Нафтогазі" проходять обшуки
Обшуки у Нафтогазі фото: ДФС
11 Червня 2021, 16:32
читать на русском

Державна фіскальна служба прийшла з обшуками у НАК "Нафтогаз" через підозри про ухилення посадовців компанії від сплати податків на суму 2,7 млрд гривень.

Про це йдеться на сторінці ДФС у Facebook.

Зазначається, що з жовтня 2015 року і по сьогодні посадовці "Нафтогазу" не завершили процедуру митного оформлення газу, який придбали у "Газпрому". Внаслідок цього державний бюджет не отримав 2,7 млрд гривень ПДВ.

Виробники теплової енергії фактично споживають газ, що знаходиться у ГТС України, однак "Нафтогаз" не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються, - йдеться у повідомленні.

Працівники ДФС мають докази, які говорять про факт ухилення від сплати податків. Зокрема, посадовці НАК не передавали до митниці повен пакет документів для митного очищення природного газу.

В ході досудового розслідування буде надано правову оцінку діям як службових осіб "Нафтогазу", так і Енергетичної митниці ДФС. Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена у ході судово-економічної експертизи, - зазначили в ДФС.

Нагадаємо, що 2 червня Київська міська прокуратура спільно з головним управлінням Державної фіскальної служби проводила обшуки на комунальному підприємстві "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ).

Читайте також