Силовики прийшли з обшуками до Криворізької міськради - фото

Чиновників підозрюють у розтраті 700 мільйонів гривень
Головне
Силовики прийшли з обшуками до Криворізької міськради - фото
Обшуки у Криворізькій міськраді Фото: dbr.gov.ua
7 Лютого 2022, 10:01
читать на русском

Чиновникам міської ради Кривого Рогу загрожує п'ятирічне ув'язнення за розтрату майже 700 мільйонів гривень.

Як повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань,  у понеділок, 7 лютого, до міськради "завітали" слідчі для обшуків.

Працівники ДБР проводять обшуки у Криворізькій міськраді та її виконавчому комітеті. Слідчі дії відбуваються у межах кримінального провадження щодо службової недбалості посадовців, яка призвела до втрати бюджетом майже 700 млн гривень, - йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР встановили, що станом на 1 квітня 2021 року між Криворізькою міською радою та одним з градоутворюючих підприємств укладено 82 договори оренди земельних ділянок.

Обшуки у Криворізькій міськраді Фото: dbr.gov.ua

Через неналежне виконання своїх посадових обов’язків посадовцями міськради в інтересах бізнесу було суттєво занижено вартість орендної плати за землю. Як наслідок, підприємство не сплатило до бюджету майже 700 мільйонів грн. Наразі слідчі ДБР вилучають відповідні договори та іншу супровідну документацію, - кажуть у бюро.

Чиновникам міськради загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, у п'ятницю, 28 січня, працівники ДБР провели низку обшуків у Чернігівській міськраді, облдержадміністрації Чернігова та низці комерційних підприємств. Чиновників підозрюють у махінаціях під час підготовки та проведення публічних закупівель послуг з ремонту доріг міського значення.

Читайте також

1