Силовики провели обшуки у "Київводоканалі"

Посадовців підприємства підозрюють у привласненні бюджетних коштів
Силовики провели обшуки у "Київводоканалі"
Київводоканал фото: Київська міська прокуратура
7 Лютого 2022, 16:12
читать на русском

Київська міська прокуратура спільно зі слідчими оглянула складські приміщення ПрАТ "Київводоканал" в межах кримінального провадження щодо заволодіння коштами вказаного підприємства у особливо великих розмірах.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2020 років між ПрАТ "Київводоканал" та суб’єктом господарювання було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, тощо.

При цьому вказане підрядне підприємство показало у бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операції з групою підприємств, які мають ознаки фіктивності, у яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, що дозволило заволодіти коштами ПрАТ "Київводоканал"  в особливо великих розмірах.

У межах кримінального провадження на підставі ухвали суду у складських приміщеннях ПрАТ "Київводоканал" провели огляди з метою встановлення фактичного місцеперебування обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Раніше, як повідомлялося, прокуратура спільно з Нацполіцією провела обшуки у підрядної організації.

Читайте також

1