Силовики прийшли з обшуками до "Київводфонду"

Чиновників підозрюють у розкраданні семи мільйонів державних коштів
Силовики прийшли з обшуками до "Київводфонду"
Податківці проводять обшуки Фото: ДФС у Києві
16 Липня 2021, 16:45
читать на русском

Співробітники столичної прокуратури та фіскали провели обшуки у приміщеннях Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства "Київводфонд".

Слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження щодо привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, передає пресслужба Київської міської прокуратури.

У ході досудового розслідування, зокрема, перевіряється причетність службових осіб "Київводфонд" до привласнення понад 7 млн гривень, передбачених на придбання товарів та виконання робіт з капітальних ремонтів бюветних комплексів та громадських вбиралень, розташованих на території м. Києва, - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України.

У ході проведених обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства, а також за місцем проживання його директора, вилучено первинну фінансово-господарську документацію по взаємовідносинах між СВКП "Київводфонд" із суб’єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 8 липня Державне бюро розслідування провело обшуки в головному офісі "Київводоканалу" щодо об’єктів будівництва водопровідно-каналізаційного господарства. У цей же день слідчі проводили обшуки у столичному Департаменті транспортної інфраструктури та у комунальній корпорації "Київавтодор".

Читайте також

1