160 мільйонів збитків: у податковій розповіли про обшуки в КМДА

Нині проводяться слідчі дії у кримінальних справах проти комунальних підприємств
160 мільйонів збитків: у податковій розповіли про обшуки в КМДА
КМДА (Фото: сайт міста Києва)
10 Червня 2021, 19:39
читать на русском

Державна фіскальна служба України встановила, що міському бюджету Києва та державі завдано 160 млн грн збитків.

Про це заявив голова ДФС Вадим Мельник, повідомляє ДФС на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Мельника, робота слідчих ДФС триває, накладаються арешти на банківські рахунки товариств-фігурантів, допитуються свідки, наразі проводяться три судово-економічні та чотири будівельно-технічні експертизи.

Слідчі дії проводяться щодо всіх службових осіб КМДА, які можуть бути причетними до скоєння злочинів.

Немає винятків - мер, керівник департаменту чи керівник підрозділу, - зазначив Мельник.

За його словами, попередньо встановлено можливі ознаки надання переваг при розробці тендерних умов певним фірмам, що може бути наслідком неналежної організації в діяльності структурних підрозділів КМДА.

Наразі суми встановлених в ході слідства збитків, які завдані міському бюджету столиці та державі, сягають понад 160 млн грн.


Контекст. 12 травня Київська міська прокуратура повідомила про проведення обшуків у декількох департаментах КМДА і комунальних підприємствах одразу за шістьма не пов’язаними між собою кримінальними справами.

Читайте також

Міський голова Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) вимагав від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

1