Прокуратура з фіскалами прийшли з обшуками до "Київавтодору"

Комунальників підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків
Прокуратура з фіскалами прийшли з обшуками до "Київавтодору"
Київавтодор (фото: пресслужба Київської міської прокуратури)
17 Червня 2021, 15:11
читать на русском

​​В офісі комунальної корпорації "Київавтодор" прокуратура спільно з Державної фіскальною службою проводить обшуки.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях КК "Київавтодор", в межах кримінального провадження розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту шляхопроводів на суму понад 30 млн гривень (ч. 3 ст. 212 КК України).

Так, 17 червня 2021 року на підставі ухвали суду за адресою офісних приміщень КК "Київавтодор" розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Слідство з'ясувало, що товариство, упродовж 2019 – 2020 року на замовлення КК "Київавтодор" здійснювало роботи по будівництву та реконструкції мостів та шляхопроводів у Києві, зокрема шляхопроводу на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса над залізницею Київ-Волинський-Святошино на суму 413 млн гривень.

При цьому вказана підрядна організація, діючи у змові зі службовими особами КК "Київавтодор", зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств з ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах та завищити реальну вартість ремонтних робіт, - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що комунальна корпорація "Київавтодор" заснована на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковуються виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Нагадаємо, що Державна фіскальна служба України встановила, що міському бюджету Києва та державі завдано 160 млн грн збитків.

Читайте також

1