Силовики проводять обшуки у лікарнях "Укрзалізниці" у п'яти містах України

Слідчі дії проводять через закупівлю послуг ПЛР-тестування за завищеними цінами
Силовики проводять обшуки у лікарнях "Укрзалізниці" у п'яти містах України
Обшуки в лікарнях УЗ Фото: НАБУ
10 Червня 2021, 17:00
читать на русском

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у приміщеннях клінічних лікарень на залізничному транспорті Києва, Харкова, Львова, Одеси та Дніпра, у філії "Центр охорони здоров’я" АТ "Українська залізниця", а також у самій філії.

Як повідомляє НАБУ, слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування за фактом заволодіння службовими особами АТ "Укрзалізниця" бюджетними коштами в особливо великих розмірах за Програмою медичних гарантій щодо надання медичних послуг "Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19", у розмірі 59 933 926 гривень, отриманих від Національної служби здоров’я України.

Обшуки здійснюють в адміністративних приміщеннях, на надання медичних послуг пацієнтам слідчі дії у жодний спосіб не впливають, - кажуть у НАБУ.

В Укрзалізниці прокоментували обшуки та наголосили, що "всіляко сприяють слідчим діям НАБУ, зокрема, в справі щодо роботи медичних закладів товариства".

Нагадаємо, посадові особи філій "Центр охорони здоров’я" АТ "Укрзалізниця" підозрюються у спробі в період з вересня по грудень 2020 року закупити послуги ПЛР-тестування за завищеними цінами. На той час зазначені закупівлі були призупинені департаментом категорійного управління та службами безпеки АТ "Укрзалізниця". Матеріали щодо можливого порушення було передано правоохоронцям.

Читайте також

1