Силовики викрили схему постачання до ЗСУ неякісних артснарядів на 50 мільйонів гривень

Недобросовісним постачальником виявилася київська комерційна структура
Силовики викрили схему постачання до ЗСУ неякісних артснарядів на 50 мільйонів гривень
Цех з виготовлення неякісних снарядів (Фото: СБУ)
15 Січня 2021, 20:23
читать на русском

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних Сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам.

Про це повідомили в СБУ.

Слідство з`ясувало, що київська комерційна структура уклала державний контракт з Міністерством оборони України на виготовлення та постачання артилерійських снарядів.

За контрактом фірма в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 млн грн, при цьому виготовлені снаряди виявилися не придатними для використання.

Організоване ділками виробництво  здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях. Виготовлена у такий спосіб військова продукція не відповідає технічним умовам та не може бути прийнята на озброєння ЗСУ. У зв’язку з цим зазначені снаряди вилучені з обігу.

Під час обшуків в офісах та помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування з метою встановлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми. Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного вчинення шкоди обороноздатності держави.

Читайте також

Нагадаємо, на Львівщині СБУ попередила незаконний збут портативних радіостанцій з однієї з військових частин. Колишній військовий намагався нелегально продати партію військових портативних багатофункціональних радіостанцій. За 5 приладів фігурант планував отримати 50 тисяч доларів США.

1