Сім'ї курсантів, загиблих у авіакатастрофі Ан-26, отримали грошові виплати

Це одноразові виплати в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму
Головне
Сім'ї курсантів, загиблих у авіакатастрофі Ан-26, отримали грошові виплати
ДСНС
20 Жовтня 2020, 15:50
читать на русском

Родинам курсантів, які загинули під час катастрофи літака Ан-26 на Харківщині, виплатили компенсації. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

19 жовтня 2020 року обласними військовими комісаріатами (ТЦК та СП) Сухопутних військ Збройних Сил України проведена виплата одноразової грошової допомоги родинам курсантів Харківського національного університету Повітряних сил, які трагічно загинули 25 вересня 2020 року внаслідок катастрофи літака АН-26Ш, - зазначається у повідомлені.

РОДИНИ ЗАГИБЛИХ У АВІАКАТАСТРОФІ ВІЙСЬКОВИХ ОТРИМАЛИ ГРОШОВІ ВИПЛАТИВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України...

Gepostet von Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine am Dienstag, 20. Oktober 2020

Виплату в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, проведено шляхом зарахування коштів на карткові рахунки, які відкриті родинами курсантів в установах банків на їхній вибір.

Читайте також

На даний час продовжує працювати урядова комісія та триває робота з технічного розслідування катастрофи літака АН-26Ш. Родинам екіпажу виплата буде здійснена після остаточного офіційного встановлення обставин та причин авіакатастрофи, - повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, що  25 вересня під Харковом розбився військовий літак Ан-26, на борту якого знаходилися 27 людей, зокрема 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил та 7 членів екіпажу. Вижив лише один курсант В'ячеслав Золочевський. Йому вдалось врятуватись через збіг обставин - він не згорів тому, що його прикрили уламки фюзеляжу.

Раніше у Харкові на Меморіалі Слави відбулася церемонія вшанування пам'яті курсанта Віталія Вільхового, який помер від важких травм у лікарні після авіакатастрофи літака Ан-26.

У вівторок, 6 жовтня, на площі Свободи в центрі Харкова пройшла церемонія прощання з військовими та курсантами, загиблими в результаті катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом.

1