Стало відомо, як вижив курсант під час авіакатастрофи літака Ан-26

Він перебував у "капсулі" з фюзеляжу та частини літака
Головне
Стало відомо, як вижив курсант під час авіакатастрофи літака Ан-26
Курсант В’ячеслав Золочевський та Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
27 Вересня 2020, 17:20
читать на русском

Курсант В'ячеслав Золочевський, який єдиний вижив під час авіакатастрофи у Чугуєві Харківської області, зміг врятуватися через збіг обставин - він не згорів тому, що його прикрили уламки фюзеляжу.

Про це повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер після відвідування курсанта у шпиталі, передає видання Укрінформ.

Сьогодні, я можу сказати, він додатково повідомив, що вцілів, бо знаходився в певній "капсулі" з фюзеляжу, частиною літака прикрило, і тому вогонь не дістав його. Він прийшов до тями і зміг покинути літак, який палав, - переповідає Кучер слова курсанта.

Читайте також

Також відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вже допитали курсанта.

Слідчі ДБР вже ставили йому питання, певні обставини він згадує (перед падінням - ред.), вони викладені в протоколі допиту. Пізніше, я думаю, це стане відомим, - уточнив Кучер.

Раніше лікарі оцінили стан здоров’я Золочевського.

Нагадаємо, пізно ввечері 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Пізніше з’явилося відео падіння літака.

Все що відомо про авіакатастрофу читайте в нашому матеріалі.