Син нардепки Копанчук, який виїхав за кордон і не повернувся, складає мандат депутата міськради

Заява Дмитра Копанчука була надіслана “Новою поштою”
Головне
Син нардепки Копанчук, який виїхав за кордон і не повернувся, складає мандат депутата міськради
Дмитро Копанчук
11 Серпня 2023, 10:42
читать на русском

Депутат Рудківської міськради, син народної депутатки України від “Слуги народу” Олени Копанчук Дмитро Копанчук, який виїхав за кордон і не повернувся, написав заяву на складання свого депутатського мандата.

Про це виданню “Наші гроші. Львів” повідомив секретар львівської обласної організації партії “Слуга народу” Орест Сивенький.

Розглянути цю заяву в міськраді Рудок планують на наступному засіданні, 7 вересня.

За цими даними, заява Дмитра Копанчука була надіслана “Новою поштою”, однак відправником був вказаний не він, а Артем Костюченко, помічник адвоката у хмельницькому АО “Копанчук та партнери”, співзасновником якого є батько депутата Володимир Копанчук.

Раніше стало відомо, що Дмитро Копанчук виїхав з України під приводом супроводу 46-річного батька з другою групою інвалідності – Володимира Копанчука. 1 січня він перетнув у Смільниці українсько-польський кордон. 7 лютого Копанчук-старший повернувся до України. Проте Копанчук-молодший так і не повернувся, що прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися в країну не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

У Рудьківській міськраді повідомили, що востаннє депутата Дмитра Копанчука бачили в стінах міськради 15 грудня 2022 року.

Рудки – місто в Україні, центр громади в Самбірському районі Львівської області.

Олена Копанчук – політик та адвокат зі Львова, засновник та керівник адвокатського об’єднання “Копанчук та партнери”. 2019 року обрана до парламенту від виборчого округу №189 (м. Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський, Теофіпольський райони Хмельницької області). Заступниця голови комітету з питань бюджету у Верховній Раді України.

Читайте також