Сина ексзаступника голови РНБО Гладковського заочно арештували у справі "Укрспецекспорту"

Ігорю Гладковському заочно оголосили підозру за продаж "Укрспецекспорту" висотомірів за завищеними цінами
Сина ексзаступника голови РНБО Гладковського заочно арештували у справі "Укрспецекспорту"
Ігор Гладковський
20 Листопада 2023, 19:52
читать на русском

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря.

Таке рішення ухвалив ВАКС.

Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн, а саме Ігору Гладковському.

Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо, сину Гладковського заочно оголосили підозру за продаж "Укрспецекспорту" висотомірів за завищеними цінами.

Слідство встановило, що колишній керівник ДК "Укрспецекспорт", зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО України про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. доларів була передана безпосередньо сину експершого заступника секретаря РНБО України. Нині Ігор Гладковський перебуває за кордоном.

Гладковський є учасником ще одного кримінального провадження. Справа стосується одержання 950 тисяч гривень неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення керівником "Укрспецекспорту". Ця справа наразі слухається у суді.

Довідково: Олег Гладковський - бізнес-партнер п'ятого президента України Петра Порошенка, фігурант гучних корупційних скандалів і колишній військовий чиновник.

Основний скандал, який розгорівся навколо Олега Гладковського (Свинарчука) - це звинувачення в корупційних схемах, пов'язаних з компанією "Укроборонпром" і розкраданні великих грошових коштів на оборонних закупівлях.