Синєгубов розповів, кого можуть евакуювати з Харківщини

Підстав для евакуації з області може бути декілька
Синєгубов розповів, кого можуть евакуювати з Харківщини
Залізниця, потяг, евакуація Фото https://t.me/UkrzalInfo
29 Серпня 2022, 19:14
читать на русском

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що з області можуть евакуювати близько 350 тисяч людей.

Про це він повідомив у коментарі Суспільному.

Поки про евакуацію не йдеться.

Ми за плановим режимом працюємо щодо планів евакуації. Це не лише Золочівська громада, це старий Дергачівський район, нині Харківський, це Чугуївський район в тому числі. І взагалі, якщо у нас буде примусова або просто евакуація за необхідності, то це приблизно 350 тисяч людей, - сказав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що під час планової роботи встановлюють, хто виїжджатиме власним транспортом, автобусами або спецтранспортом, обладнаним для людей з інвалідністю.

Зокрема, підстав для евакуації може бути декілька.

Ризик потрапляння того чи іншого населеного пункту в оточення чи окупацію, проведення бойових дій на території того чи іншого населеного пункту і можливе взимку, коли буде критично низька температура, ураження критичної інфраструктури і неможливість подачі теплоносія до домівок, - пояснив Синєгубов.

Він додав, що людей з Харківської області можуть евакуювати у Полтавську, Рівненську, Черкаську, Кіровоградську області.

Нагадаємо, на випадок погіршення ситуації на фронті готується обов'язкова евакуація ще з трьох областей, крім Донецької.

Читайте також

1