Синоптик: циклон Ahmet накриє дощами Україну

У дощу буде набагато більше шансів, аніж у снігу
Синоптик: циклон Ahmet накриє дощами Україну
Дощ, погода (фото: unsplash)
5 Січня 2021, 08:01
читать на русском

Циклон на ім'я Ahmet у вівторок підійде до України з південно-західного боку Європи. Тому 5 січня опади передбачаються у західних областях України, на Одещині, Миколаївщині, Вінниччині, ввечері у Житомирській Київській, та Черкаській областях. На решті території України суттєві опади - навряд.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на більшості території країни очікують опади у вигляді дощу, а при наближенні температури до нижчих значень можливий подекуди мокрий сніг.

Враховуючи, що поки температура повітря особливо знижуватися не хоче, тому в дощу буде набагато більше шансів, аніж у снігу, - сказала Діденко.

Читайте також

5-го січня максимальна температура повітря у більшості областей України становитиме +1+5 градусів, на Сході 0+3 градуси, в західній частині та на Півдні +4+9 градусів. Місцями тумани з погіршенням видимості.

У Києві у вівторок очікується хмарна погода. Невеликий дощ чи мокрий сніг ймовірні 5 січня ввечері. Температура повітря у столиці 5-го січня коливатиметься протягом дня в межах +1+3 градусів.

На Святвечір буде вогко, хмарно, на Різдво в Україну прискаче черговий циклон, який принесе опади, дощ та мокрий сніг, а також посилення вітру. Невеликий мороз, проте більше у нічні години, з'явиться вихідними та на початку наступного тижня, ближче до Маланки-Василя, - розповіла синоптиця.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди на січень 2021 року. Українцям обіцяють, що у січні температура повітря не опускатиметься нижче п'яти-семи градусів морозу та не очікуються снігопади.