Синоптики дали прогноз погоди до кінця тижня

Сонячна погода збережеться до початку жовтня
Синоптики дали прогноз погоди до кінця тижня
Осінь, погода Фото: Pexels
27 Вересня 2021, 10:40
читать на русском

Синоптики обіцяють сонячну та відносно теплу погоду до кінця вересня та на початку жовтня.

За даними Українського гідрометцентру, до 2 жовтня опадів не буде. Денна температура повітря становитиме у більшості областей 12-15 градусів. Вночі повітря "промерзне" до плюс 3-5 градусів. Найтеплішими дні та ночі будуть на Заході. Тут вдень очікується до 18 тепла, а вночі до 10-13-ти.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що з понеділка, 27 вересня, до вихідних, 2 та 3 жовтня, в Україні переважатиме антициклональний характер погоди. Істотних опадів не передбачається.

Єдиний невеликий виняток: у понеділок та вівторок на північному сході України, а це Сумщина, Харківщина, Полтавщина, частина Чернігівщини та Луганщини ймовірний невеликий дощ, - каже синоптиця.

За її прогнозом, температура повітря не буде надто високою, протягом дня максимально передбачається в межах 13-18 градусів. Найтепліше буде на південному заході України, на Закарпатті, до 18-22 градусів. Ночі очікується холодними, 4-9 градусів, на Півдні та на Закарпатті до 12 градусів.

У Києві та області ночі будуть холодними до 6 градусів, вдень температура повітря коливатиметься в межах 13-15 градусів.

Народний синоптик Леонід Горбань вважає, що холодну погоду слід очікувати в жовтні, адже буде багато дощів та навіть заморозки на ґрунті.

Читайте також

1