Синоптики попередили про погіршення погодних умов

У деяких областях вируватиме штормовий вітер
Головне
Синоптики попередили про погіршення погодних умов
Вітер, погода Фото: Irina Iriser з Pexels
27 Грудня 2020, 17:17
читать на русском

Потужна циклонічність із центром над Великою Британією на ім'я Hermine впливатиме на погоду більшої частини Європи. Цей тиск зумовить посилення вітру до штормових значень.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, вітер південно-східного напрямку буде в Україні сильним, до 15-20, подекуди до 25 м/с.

Будьте особливо обережними під будинками, старими гіллястими деревами, дротами, уважно обирайте місце для паркування свого автомобіля, - закликала Діденко.

Вона повідомила, що температура повітря вночі подекуди ще побуде мінусовою: 0-5 градусів морозу, на Сході до -6-9 градусів, на Півдні 0+3 градуси.

Читайте також

28 грудня в Україні очікується 0+4 градуси, у західних областях та на Одещині +5+9 градусів, у східній частині, на Дніпропетровщині, Полтавщині та Сумщині -1-4 градуси.

Дощі, місцями з мокрим снігом, пройдуть у більшості областей Правобережжя, на Лівобережжі - без істотних опадів, - каже синоптиця.

У Києві понеділок обіцяє бути із сильним південно-східним вітром та з дощем, подекуди можливий мокрий сніг, налипання мокрого снігу та ожеледь.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій також повідомили, що українців чекає сильний вітер.

Читайте також

28 грудня в Україні пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25-30 м/с, у південних, центральних, західних та північних областях ожеледь, на дорогах ожеледиця (І рівень небезпечності), - повідомляють у Службі порятунку.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг.