Синоптики повідомили про погоду у перші дні весни

Весна розпочнеться прохолодою та дощами
Синоптики повідомили про погоду у перші дні весни
Погода Фото: Simon Berger з Pexels
26 Лютого 2021, 06:05
читать на русском

Через різкі перепади температур в Україні повільно тане сніг, але вже найближчими днями від нього не лишиться і сліду.

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" розповіла начальниця відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За її словами, зараз ми вступаємо в період передвесни.

Це той період, коли вночі ще підморожує, а вдень слабкий плюс. У зв'язку з цим температурним режимом сніг зникне дуже швидко. Буде дуже швидке танення. За такого характеру погоди щонайбільше п'ять днів – і його більше не буде, - сказала вона.

Що стосується погоди на початку березня, то за словами Адаменко, очікується "нульова" температура повітря ті мінімум опадів.

За її прогнозом, погода буде різна в різних регіонах - очікується навіть зниження температури, але це стосуватиметься лише східної частини України.

До 4 березня погода буде приблизно такою – близько 0 градусів.

Читайте також

Щойно з'явився прогноз, дуже приблизний, на 6-8 березня. Очікується невеликий мокрий сніг або дощ, вночі -1...-6 градусів, вдень до -3 градусів. На півдні до +8 градусів. Це абсолютно типова погода для передвесни. Але прогноз попередній, - наголосила синоптиця.

За її словами, передвесна перейде в весну, коли середньодобова температура перейде через позначку +5 градусів. Тоді вже розпочнеться справжня весна.

За середніми багаторічними даними такий процес на півдні країни відбувається з 18 по 25 березня, на решті території з 25 березня по 3 квітня. Оскільки всі процеси зараз збочені, нестандартні, то все може бути – і більш ранній, і більш пізній прихід весни. Але за поточним розкладом усе повинно бути в середні багаторічні терміни: південь – середина березня, решта території – друга половина березня, - розповіла Адаменко.

Раніше синоптики пообіцяли українцям значні перепади денних та нічних температур.

1