Синоптики повідомили, яка погода очікує українців у найближчі дні

Пік похолодання настане з 14-го січня
Синоптики повідомили, яка погода очікує українців у найближчі дні
Фото: freestocks.org з Pexels
11 Січня 2021, 08:09
читать на русском

Найближчим часом в Україні очікуються морози. Пік похолодання випаде на період  з 14 по 19 січня. Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За її прогнозом, погода цього тижня обіцяє бути морозною, навіть очікується нічне похолодання до мінус 20 градусів.

Арктична маса заповзатиме поступово, знижуючи температуру повітря до невеликих, а потім до помірних морозів. А потім і до сильних. Увага! Усім кому потрібно й просто цікаво - пік похолодання очікується з 14 по 19 січня. У нічні години ймовірно до -14-20 градусів, - розповіла вона.


У понеділок-вівторок, 11-12 січня, погоду України визначатиме антициклонічне поле, тому снігопадів не очікується. Лише в Криму можливі опади та щось несуттєве політає у західній частині України.

Вдень ще холоду не буде, а ось ніч почне вихолоджувати довкілля, - каже синоптиця.

За її прогнозом, 13 січня на південний схід України вискочить активний циклон, який справді ускладнить там погоду - мокрий сніг, сніг та навіть дощ (бо вдень на південному сході ще може бути порівняно тепло) плюс налипання мокрого снігу, ожеледь, штормовий вітер.

Читайте також

Циклон захопить Схід України, Дніпропетровщину, Сумщину та Запоріжжя, тягнучи за собою опади та сильний вітер. Але швидко залишить наші межі.

13-14 січня хвости атмосферних фронтів північного циклону зачіпатимуть наші західні та північні області. Літатиме періодично сніг на фоні "мінусів", - розповіла Діденко.

Згідно із прогнозом Українського гідрометцентру, 11 січня в Україні без істотних опадів, лише на півдні Одещини та в Криму дощ і мокрий сніг.

У південно-східній частині, західних та місцями північних областях на дорогах ожеледиця. Вітер слабкий.


Температура вночі 2-7° морозу, в Карпатах до 11° морозу; вдень від 3° морозу до 2° тепла, на Закарпатті та крайньому півдні країни до 5° тепла.