Японію накрили снігопади, постраждали понад 70 осіб

Одна людина загинула
Японію накрили снігопади, постраждали понад 70 осіб
Снігопад у Японії (фото: АР)

Щонайменше один житель Японії загинув, ще 76 постраждали через потужні снігопади, які охопили узбережжя Японського моря.

Про це повідомляє видання NHK.

За його даними, більшість інцидентів пов'язано з падінням снігового наста з дахів і дерев, а також з подіями, що виникли під час прибирання снігу.

Зазначається, що керівництво префектури Фукуї попросило військових допомогти з ліквідацією автомобільного затору, в якому через снігопад застрягло понад 500 транспортних засобів.

Читайте також

Негода в Японії триває з середини поточного тижня. Раніше через снігопади місцеві авіакомпанії скасували понад 500 запланованих рейсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шторм "Філомена", який накрив значну територію Іспанії, спричинив у Мадриді найбільші снігопади за останні 50 років. Жертвою негоди став безхатько, який помер від переохолодження у Сарагосі. Ще одна мешканка Малаги загинула, опинившися у пастці у власному авто.

6 січня в іспанських Піренеях зафіксували найнижчу температуру за увесь період метеорологічних спостережень – мінус 34,1 градуса морозу. Востаннє подібні погодні явища в цій країні спостерігалися далекого 1956 року, коли в провінції Ллейда зафіксували 32 градуси морозу. Однак цьогорічний катаклізм побив температурний рекорд, який протримався понад 60 років.

1