Примхи погоди: В Іспанії температура повітря впала до мінус 34 градусів

Такий холод "потягнув" на національний рекорд Іспанії
Примхи погоди: В Іспанії температура повітря впала до мінус 34 градусів
Іспанські Піренеї (Фото: pexels)

В іспанських Піренеях зафіксували найнижчу температуру за увесь період метеорологічних спостережень – мінус 34,1 градуса морозу.

Про це у Фейсбуці повідомило Weather & Radar International.

Температурний рекорд зафіксували вранці 6 січня, коли стовпчики термометрів різко впали до надзвичайно рідкісних для Іспанії показників.

Востаннє подібні погодні явища в цій країні спостерігалися далекого 1956 року, коли в провінції Ллейда зафіксували 32 градуси морозу. Однак цьогорічний катаклізм побив температурний рекорд, який протримався понад 60 років.

Читайте також

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди на січень 2021 року. Українцям обіцяють, що у січні температура повітря не опускатиметься нижче п'яти-семи градусів морозу та не очікуються снігопади.

Синоптики попередили українців, що чекати традиційної сніжної зими не варто. Синоптик Українського гідрометцентру Владислав Білик розповів, що нинішня зима не повинна бути настільки ж аномально теплою, як попередня. Він зазначив, що найнижчі температури, як правило, спостерігаються в кінці січня – на початку лютого. А щодо цієї зими неможливо дати точного прогнозу, що саме 20 лютого 2021 року буде найнижча температура.

Раніше 13 людей постраждали у японських префектурах Ніїгата і Акіта через сильні снігопади. За дві доби на півночі Японії та у районах уздовж узбережжя Японського моря випало від 1 до 1,6 м опадів, що у 3-4 рази вище норми для цієї пори року. Деяких людей відправляли до лікарні через погане самопочуття.

1