Синоптики прогнозують перший сніг в Україні в середині жовтня

Рівень опадів може перевищити норму на 20-40%
Синоптики прогнозують перший сніг в Україні в середині жовтня
Сніг у жовтні (фото: бліц інфо)
8 Жовтня 2022, 16:43
читать на русском

Синоптики прогнозують, що кількість опадів, які накриють Україну в жовтні, перевищить норму на 20-40%. Також слід очікувати суттєвого похолодання.

Про це пише видання "Главред".

Як повідомив синоптик Укргідрометцентру Ігор Кибальчич, в середині місяця варто очікувати снігопаду і дощів. За його даними, температурні показники в жовтні цього року будуть в межах норми, а місцями навіть вище на 1-2 градуси. В середньому в Україні очікується +6 +9 градусів тепла, а в південних областях – від +10 до + 11 тепла.

Перша декада місяця очікується прохолодною, але потім поступово з середини жовтня температура трохи підвищиться, хоча і не у всіх областях. Можливо, ще буде "бабине літо", але про його терміни і тривалість поки говорити рано, - спрогнозував синоптик.

Він додав, що кількість опадів у жовтні перевищить норму на 20-40%. При цьому помірне зволоження і місцями навіть дефіцит дощів очікується в південних регіонах.

Випадання першого снігу в деяких регіонах країни можливе вже в другій декаді жовтня, що не є аномальним для другого місяця осені, - додав Ігор Кибальчич.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко прогнозує, що бабине літо цьогоріч буде коротким і триватиме від 5 до 12 жовтня.

1