Синоптики прогнозують українцям посилення спеки до +37 градусів

Спекотна погода протримається до 19 липня
Синоптики прогнозують українцям посилення спеки до +37 градусів
Спека (Фото: pexels)
12 Липня 2021, 13:33
читать на русском

Тиждень, що настав буде спекотним, аж до +37°, подекуди очікуються грози.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У вівторок, 13 липня, дощі та грози очікуються на правобережній Україні, а також в Херсонській області та в Криму. Температура повітря становитиме +29-34 градуси, лише в Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій області очікується зниження температури до +26°...+27°.

У середу, 14 липня по всій Україні очікується суха і сонячна погода. Стовпчики термометрів піднімуться до +29°...+34°.

У четвер, 15 липня на півночі, в центрі, на сході та півдні України очікується сонячна і суха погода, до +34°. У західних областях буде хмарно. У Волинській, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях - грози.

У п'ятницю, 16 липня у північних, центральних, східних і південних областях повітря прогріється до +34°...+36°. На заході країни: +28°...+33°.  У Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях - грози, в Івано-Франківську очікується невеликий дощ.

На вихідних 17-18 липня місцями стовпчики термометрів піднімуться до + 37°. У суботу, 17 липня, лише у Львівській області можливі невеликі дощі. А в неділю опади очікуються вже по всій західній частині країни, а також у Житомирській та Вінницькій областях.

Нагадаємо, Український гідрометеорологічний центр опублікував застереження про спекотну погоду та дав поради, як ліпше перенести спеку.

Читайте також

1