Синоптики розповіли, коли потепління прийде до України

Опади очікують на більшості території країни
Синоптики розповіли, коли потепління прийде до України
Зима, сніг Фото: Pexels
24 Грудня 2021, 05:00
читать на русском

Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що з 24 грудня до України прийде потепління. Але ніч з 23 на 24 грудня буде ще морозною.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Facebook.

Завтра за рахунок зміни підвищеного тиску, який панував на нашій території попередні дні, на поле зниженого тиску та з проходженням атмосферного фронту очікуємо на зміну погоди, - зазначили в метеослужбі.

Повідомляється, опади, в наслідок підвищення температури, будуть змішаної фази, тобто сніг та мокрий сніг, на заході країни в денні години з дощем. Значного дискомфорту також завдаватиме поривчастий вітер. На дорогах все ще слизько, тому будьте уважними та обережними.

В Укргідрометцентрі зазначили, що вдень в більшості областей сніг та мокрий сніг, вдень на заході країни з дощем. У західних, вдень місцями і в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях ожеледь.  На дорогах країни ожеледиця.

Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вночі на заході, вдень в Україні пориви 15-20 м/с, місцями хуртовина.

Температура вночі 10-15° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; у східній частині вночі 15-20° морозу, вдень 1-6° морозу; у західних та Одеській областях вночі 5-10° морозу, вдень 0-5° тепла. В Карпатах значний сніг, пориви вітру 20-25 м/с, хуртовина; температура вночі 11-16°, вдень 1-6° морозу, - йдеться у прогнозі.

Погода в Україні 24 грудня

Погода в Україні 24 грудня Фото: facebook.com/UkrHMC

Нагадаємо, що у суботу та неділю 25 і 26 грудня сильні морози відступлять і настане стрімке потепління.

Читайте також