Синоптики розповіли про погоду на католицьке Різдво

На вихідних 25-26 грудня до України прийде потепління
Синоптики розповіли про погоду на католицьке Різдво
24 Грудня 2021, 11:48
читать на русском

У суботу та неділю 25 і 26 грудня сильні морози відступлять і настане стрімке потепління.

Про це повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє "Обозреватель".

Усе йде до того, що наприкінці тижня знову буде потепління, морози відступлять. Наскільки інтенсивно буде надходити тепло з Атлантики, це вже дізнаємося за кілька днів, але є тенденція до потепління, можливо, навіть до плюсових значень, - повідомила вона.

Синоптик зазначила, що найближчими вихідними можливі опади. Зокрема вже у п’ятницю, 24 грудня, фронтальна система може принести в Київ опади й послаблення морозів.

Таким чином, на католицьке Різдво можливо послаблення морозів та чергова порція опадів з південного заходу. Поки що у вигляді снігу й мокрого снігу, - розказала синоптик.

Щодо погоди на Новий рік, то робити точний прогноз ще зарано, каже синоптик.

Але знову може бути чергове похолодання. Такі синоптичні періоди тривають по 4-5 днів, коли домінує один певний процес. Таким чином, якщо наприкінці цього тижня – на початку наступного буде потепління, потім знов може бути похолодання, - розказала вона.

Нагадаємо, синоптики раніше попереджали, що з вівторка, з 21-го грудня в Україну прорветься холодне арктичне повітря із морозами. Очікуються снігопади, стовпчики термометрів опустяться до 12-15, у горах до 18-20 градусів морозу.

Читайте також

1