Синоптики розповіли про погоду в Україні на початку літа

У гідрометцентрі обіцяють, що до кінця першого літнього тижня дощі припиняться
Синоптики розповіли про погоду в Україні на початку літа
Погода, літо (Фото: Парламент.UA)
31 Травня 2021, 21:20
читать на русском

В Україні у перші дні червня триватимуть дощі, але вони ослабнуть й практично закінчаться до кінця тижня. До вихідних в країні потеплішає до + 20°...+23°.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У вівторок, 1 червня в Україні буде похмуро. Дощі очікуються в центральних, східних і південних областях. Найтепліше буде в Криму (до +20°), на решті території +14°...+18°.

Другого червня погода істотно не зміниться: похмуро, практично по всій країні крім заходу пройдуть дощі. Найхолодніше буде у західних областях: +12°...+ 16°. На решті території +16°...+20°.

У четвер, 3 червня, дощі та зливи пройдуть лише в східних і південних областях України. Місцями почне з'являтися сонечко. Температура трохи підвищиться до +17°...+20° по всій країні.

У п'ятницю, 4 червня, дощі послабшають. По всій країні буде мінлива хмарність з проясненнями,+20°...+22°.

У суботу, 5 червня невеликі дощі очікуються в Миколаївській, Херсонській області та в Криму. А в неділю, 6 червня, дощ прогнозують на заході: у Волинській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. На сході та півдні - теж невеликі опади. Температура повітря становитиме 20-22 градуси.

Нагадаємо, За день до літа, 31 травня, в Карпатах випав сніг, видимість обмежена. У деяких районах України дощі з градом.

Читайте також

1