Синоптики розповіли, яка буде погода у листопаді

Сильних морозів не обіцяють
Синоптики розповіли, яка буде погода у листопаді
Погода, осінь (фото: Pexels)
2 Листопада 2020, 07:36
читать на русском

В Україні у листопаді буде доволі тепло. Середня температура у цей місяць очікується в межах 1-8 градусів тепла, а в горах опуститься до 0+3 градусів.

Про це свідчить прогноз, який опублікували на сайті Укргідрометцентру.

У західних областях такі температурні показники близькі до середніх багаторічних значень. На решті території - на 1-1,5 градусів вище за середні багаторічні значення.

У листопаді у більшості областей здійснюється перехід середньої добової температури повітря через 5 градусів тепла у бік зниження, місцями на півдні Одещини та Криму - у грудні, у гірських районах, на сході та північному сході країни - наприкінці жовтня, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Місячна кількість опадів очікується у східних та Сумській областях дещо менше за норму - 28-32 мм. На решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах до 110 мм.

Нагадаємо, 30 жовтня повідомлялося, що у Києві у разі ожеледиці на низці вулиць та окремих їх ділянках обмежуватиметься рух транспорту. Зазначається, що обмеження діятимуть тільки під час ожеледиці в осінньо-зимовий період – із 1 листопада до 1 квітня.

1