Сирени не вмикатимуть 29 грудня: у КМДА назвали причину

Деякі з виконавців перевиконали доручення, коли ще не було узгоджено дату
Сирени не вмикатимуть 29 грудня: у КМДА назвали причину
Гучномовець фото: dp.gov.ua
29 Грудня 2021, 10:20
читать на русском

У Києві 29 грудня не буде відбуватись перевірка територіальної системи оповіщення населення, хоча в деяких під’їздах і з’явилися такі оголошення.

Про це розповіли в пресслужбі Київської міської державної адміністрації у коментарі Суспільному.

Начальниця відділу інформаційного забезпечення та комунікації КМДА Катерина Баранова зазначила, що 29 грудня розглядалося як одна з дат для перевірки системи оповіщення в столиці, але її так і не затвердили.

Деякі з виконавців перевиконали доручення, коли ще не було узгоджено дату, — так вона пояснила появу оголошень, згідно з якими в Києві сирени ввімкнуть 29 грудня з 12:00 до 13:00.

Баранова уточнила, що у разі перевірки готовності територіальної системи оповіщення, КМДА повідомить про це на своїх офіційних ресурсах, звернеться з листом до телеканалів, щоб вони поінформували про це через рухомий рядок.

За інформацією Департаменту муніципальної безпеки КМДА, про дату проведення перевірки готовності територіальної системи оповіщення з увімкненням електричних сирен буде повідомлено заздалегідь, — йшлося у повідомленні КМДА ще 21 грудня.

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Києва на 2021 рік, сирени мали перевіряти ще в листопаді, але цього тоді так і не сталося.

Читайте також