Ситуація на Запорізькій АЕС: бойовики замінували узбережжя Каховського водосховища

Якщо хоч одна міна вибухне, це може пошкодити атомну станцію
Ситуація на Запорізькій АЕС: бойовики замінували узбережжя Каховського водосховища
Розмінування Фото: ДСНС
10 Березня 2022, 17:07
читать на русском

Російські бойовики, які захопили Запорізьку атомну електростанцію, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує зі станцією.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Російські окупанти, які захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією, - йдеться у повідомленні.

В "Енергоатомі" кажуть, що російські окупанти на Запорізькій АЕС обговорюють наміри спрямувати електроенергію, що виробляється атомною електростанцією, на окуповані Крим та Донбас.

Насправді це фізично неможливо зробити, - додали у компанії.

Нагадаємо, що Росія стала єдиною країною у світі за всю історію, яка вдалася до ядерного терору. Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС з танків вночі 4 березня.

Згодом стало відомо, що під час атаки російських військових на Запорізьку АЕС загинуло троє українських захисників, ще двоє - отримали поранення.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що Запорізька АЕС - це найбільша АЕС в Європі і шоста в світі. Ворожий обстріл спричинив пожежу і загрозу ядерного вибуху, наслідком якого може бути екологічна катастрофа світового масштабу.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова додала, що міжнародне право забороняє військове або будь-яке вороже використання засобів впливу на природне середовище.

Читайте також

Співавтори:
1