Скандальний ексголова "Укрексімбанку" Мецгер, якого визнали винним у нападі на журналістів, очолив "Укрфінжитло"

Главное
За напад на журналістів Мецгер відбувся символічним штрафом
Главное
14 Листопада, 16:40

Наглядова рада ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" призначила головою правління Євгена Мецгера, якого суд визнав винним у перешкоджанні роботі журналістів після нападу на знімальну группу "Схем" (Радіо Свобода).

Про призначення Мецгера йдеться в офіційному повідомленні на сайті "Укрфінжитло".

"Укрфінжитло" акціонерне товариство, підпорядковане державі, 100% його статутного капіталу належить Міністерству економіки України. У квітні журналісти "Схем" повідомили, що Мецгера збираються призначити заступником міністерки економіки Юлії Свириденко, однак внаслідок резонансу цього не сталось.

"Українська фінансова житлова компанія" була утворена у 2020 році з метою "сприяння та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, а також одержання прибутку від провадження господарської діяльності", – йдеться на сайті Мінфіну.

З березня 2020-го по жовтень 2021 року Євген Мецгер обіймав посаду голови правління державного "Укрексімбанку".

Нагадаємо, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. 8 жовтня Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Євгена Мецгера. У цей же день Мецгер повідомив, що вирішив написати заяву про звільнення.

У листопаді справу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми" проти колишнього голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та трьох його підлеглих передали до суду. Суд визначив Мецгеру покарання у вигляді 3400 грн штрафу.

Читайте також