Суд відправив Мецгера під домашній арешт

Голову Укрексімбанку обвинувачують у нападі на журналістів
Головне
Суд відправив Мецгера під домашній арешт
Суд Фото: ЄСПЛ echr.coe.int
11 Жовтня 2021, 16:57
читать на русском

Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт відстороненого голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера.

Як повідомляють "Факти", підозрюваного у справі про напад на журналістів "Схем" у приміщенні банку суд відправив під нічний домашній арешт з 21:00 до 6:00.

При цьому прокуратура наполягала на цілодобовому домашньому арешті.

Нагадаємо, що 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті.

Під час інтерв'ю голові "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру не сподобалось одне із запитань інтерв'юєра Кирила Овсяного. Мецгер наказав охороні вилучити камери та "дістати з них касети".

Після цієї вказівки, охоронці застосували фізичну силу до оператора Олександра Мазура, силою відібрали у нього камери, забрали картки із фото і відео та видалили всю інформацію.

Весь цей час знімальну групу утримували у кабінеті Мецгера у його присутності. Крім голови "Укрексімбанку" там також був присутній директор департаменту інформаційної політики фінустанови Володимир Пікалов, охоронець та ще один працівник банку.

Редакція згодом звернулась до технічних спеціалістів, щоб спробувати відновити видалене відео і вони змогли це зробити.

6 жовтня поліція перекваліфікувала провадження щодо нападу на журналістів. Поліцейські внесли у ЄРДР відомості за ознаками злочину передбаченого частиною 3 ст. 171 КК – третя частина – найсуворіша, передбачає, що злочинні дії щодо перешкоджання журналістам було скоєно службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб.

На напад також відреагувала генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона заявила, що прокуратура "не буде покривати безумство, продемонстроване співробітниками державного банку".

Голова правління банку Євген Мецгер склав повноваження після нападу на журналіста та оператора програми "Схеми" та попросив у них вибачення.

Читайте також