Фігурант справи нападу на журналістів Мецгер претендує на посаду в Мінекономіки - ЗМІ

Екскерівник Укрексімбанку може стати заступником міністра
Фігурант справи нападу на журналістів Мецгер претендує на посаду в Мінекономіки - ЗМІ
Євген Мецгер Фото: facebook.com/MetzgerEugene
7 Квітня 2022, 08:09
читать на русском

Колишній голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер, обвинувачений у кримінальній справі про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, може бути призначений заступником міністра економіки України.

З відповідною пропозицією звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, пишуть журналісти-розслідувачі "Схем".

У листі Свириденко пише:

Міністерство економіки України вносить пропозицію щодо призначення Мецгера Євгена Володимировича на посаду заступника міністра економіки України.

У коментарі журналістам у комунікаційному офісі Шмигаля повідомили, що до офісу самого прем’єр-міністра лист ще не надходив та запевнили, що прем'єр "не проводив співбесіди з вказаною особою".

Нагадаємо, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. 8 жовтня Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Євгена Мецгера. У цей же день Мецгер повідомив, що вирішив написати заяву про звільнення.

У листопаді справу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми" проти колишнього голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та трьох його підлеглих передали до суду.

Читайте також

1