Справу проти колишнього голови "Укрексімбанку" Мецгера передали до суду

Він разом зі своїми підлеглими напав на журналістів
Важливо
Справу проти колишнього голови "Укрексімбанку" Мецгера передали до суду
Євген Мецгер Фото: facebook.com/MetzgerEugene
2 Листопада 2021, 20:51
читать на русском

Справу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми" проти колишнього голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та трьох його підлеглих передали до суду.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Дії вже колишнього голови правління (Євгена Мецгера – ред.) та його прессекретаря (Володимира Пікалова – ред.) кваліфіковані за ч. ч. 1, 3 ст. 171 КК України – незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища, - йдеться у повідомленні.

Дії двох інших співробітників банку, а саме керівника Департаменту банківської безпеки (Ігоря Тельбізова – ред.) та начальника управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку (Осіпова – ред.) кваліфіковані за ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України, тобто незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища; умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, що 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" напали під час інтерв'ю з головою "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером у його кабінеті. 8 жовтня Мецгеру вручили нову підозру у справі щодо нападу на журналістів програми "Схеми". Працівнику охорони банку теж повідомили підозру через перешкоджання роботі журналістів.

11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Євгена Мецгера. У цей же день Мецгер повідомив, що вирішив написати заяву про звільнення.

Читайте також

1