Скандальний нардеп Дмитрук вніс заставу за арештованого поплічника Паші Мерседеса

Суддя призначив Павлу Музичку запобіжний захід у 121 тис. грн і носіння електронного браслета
Скандальний нардеп Дмитрук вніс заставу за арештованого поплічника Паші Мерседеса
Артем Дмитрук Фото: facebook.com/artem.dmytruk.odessa
16 Лютого 2024, 12:40
читать на русском

Народний депутат Артем Дмитрук вніс заставу за насельника Києво-Печерської лаври архідиякона Павла (Музичука).

Про це нардеп повідомив у Telegram.

"Заставу внесено", – написав він.

Перед тим, 13 лютого у Солом’янському райсуді Києва відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу ієродиякону Києво-Печерської лаври Павлу (Музичку). Суддя призначив Павлу запобіжний захід у 121 тис. грн і носіння електронного браслета.

Як повідомлялося, Служба безпеки України повідомила про підозру клірику Української православної церкви (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі.

За даними слідства, фігурант є одним із найближчих соратників митрополита Павла (Лебедя) і причетний до організації масових провокацій у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року. Під виглядом «акцій протесту» клірик сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві.

Під час обшуків за місцем перебування клірика виявили комп’ютерну техніку, понад десять мобільних телефонів і майже 300 сім-карток із доказами злочинних дій. На підставі одержаних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Зловмиснику загрожує тюремне ув'язнення.

Нагадаємо, 5 жовтня 2023 року в мережі з'явилося відео, на якому Дмитрук та Куницький б'ють людину. Пізніше також було опубліковано відео, на якому потерпілий розповів, що Дмитрук і Куницький нібито вимагали в нього гроші та звинувачували в аферах, а потім розпочали бійку.  З`ясувалося, що хлопець, якого побив нардеп Дмитрук – воїн ЗСУ. Він штурмовик, який брав участь у найзапекліших боях, з'явилося відео з його камери GoPro.

Водночас Дмитрук розповів свою версію подій. За його словами, інцидент стався під час рейду до шахрайського кол-центру, а постраждалий хлопець - це нібито підставна особа. Під час минулої перевірки цього кол-центру, як стверджує Дмитрук, він нібито намагався спровокувати народних депутатів.

Читайте також

1