Скільки українців підтримують вступ до НАТО: опитування "Рейтингу"

Найбільше прихильників вступу серед західних та центральних областей
Скільки українців підтримують вступ до НАТО: опитування "Рейтингу"
НАТО-Україна Фото: twitter.com/YehorBozhok
23 Березня 2022, 06:16
читать на русском

Соціологи спитали в українців про їхнє ставлення до вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Як з'ясувала соціологічна група "Рейтинг", 44% громадян вважають, що Україна має обов’язково вступити в НАТО, 42% – що Україна має продовжувати співпрацю з Альянсом, але не ставати членом союзу.

Співпрацю з НАТО поза членством в Альянсі підтримує більше людей ніж до війни, ця цифра збільшилась внаслідок тих, хто раніше казав, що з НАТО взагалі не потрібно співпрацювати (зараз таких лише 7%). Найбільше прихильників вступу серед західних, центральних областей, на Півдні та Сході – більше підтримують співпрацю поза членством в Альянсі, - розповіли соціологи.

Також з'ясувалося, що підтримка створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі, Великобританії зросла з 61% (у січні) до 85%. Сьогодні підтримка такого союзу вища, ніж підтримка інтеграція України з НАТО (72%).

Нагадаємо, місяць тому українці все частіше почали висловлюватися за вступ країни до Європейського Союзу та НАТО. За даними соцопитування, 62% громадян підтримували вступ України до НАТО. Негативно ставилися до цієї ініціативи 30%.

Читайте також