Скільки відсотків українців не вірять у перемогу над росією - опитування

Більшість українських біженців планують повернутися в Україну після закінчення війни
Скільки відсотків українців не вірять у перемогу над росією - опитування
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
6 Квітня 2022, 06:12
читать на русском

Українські біженці оцінили можливість перемоги над російськими бойовиками.

За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", переважна більшість громадян переконані, що Україна переможе росію у війні.

89% опитаних вірять у те, що Україна переможе в цій війні, лише 1% дають негативну відповідь (10% — вагаються з відповіддю), - кажуть соціологи.

У "Рейтингу" також вияснили, що 79% біженців планують повернутися в Україну після закінчення війни, 10% — не планують, 11% — вагаються з відповіддю.

Дії державного керівництва України під час російської агресії 78% респондентів оцінюють позитивно, лише 2% — негативно (20% не змогли оцінити), - йдеться в опитуванні.

Довідково: Результати опитування, що проводилося соціологічною службою Центру Разумкова на пунктах пропуску через державний кордон України у Закарпатській області (пункти пропуску Ужгород, Малий Березний та Чоп (Тиса). Були опитані громадяни України віком від 16 років, що перетинали кордон України у зв’язку з воєнними діями. З 15 березня по 1 квітня 2022 року був опитаний 101 респондент, що перетинав державний кордон пішки чи автомобільним транспортом.

Нагадаємо, перед початком російського вторгнення лише 40% українців вірили у загрозу повномасштабної війни з росією. Лише 7% громадян України вважали, що такої загрози взагалі немає.

Читайте також

1