Майже всі українці готові боронити країну від російських окупантів - опитування

90% опитаних відчувають надію на краще
Важливо
Майже всі українці готові боронити країну від російських окупантів - опитування
Прапор України Фото: https://www.facebook.com/groups/200083990530542/user/100002054361618/
3 Березня 2022, 06:13
читать на русском

Переважна більшість українців готові зі зброєю у руках боронити Україну від російських бойовиків.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 1 березня.

Соціологи кажуть, що 80% опитаних зазначили, що готові захищати цілісність України зі зброєю у руках:

У порівнянні із довоєнними часами цей показник значно зріс (у 2020 році – 59%). Найвищий рівень готовності спостерігається на Заході та у Центрі, дещо нижчий рівень готовності – на Півдні та Сході. Але навіть у південно-східних регіонах надзвичайно високий рівень готовності воювати за Батьківщину (на Півдні – майже 80%, на Сході – майже 60%). У гендерному розрізі готовність воювати зі зброєю за Україну висловили 90% чоловіків та 70% жінок.

90% опитаних, думаючи про ситуацію в країні, відчувають надію. Лише 5% відчувають розчарування:

У порівнянні з довоєнними часами кількість тих, хто відчуває надію зросла утричі. Практично у всіх регіонах спостерігається максимальний рівень відчуття надії.

88% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 10% сьогодні не мають такої впевненості. Віра у перемогу переважає в усіх регіонах країни.

Також соціологи з'ясували, що 98% українців підтримують діяльність Збройних Сил України, 93% підтримують діяльність президента Зеленського, 84% підтримують дії місцевих голів.

Нагадаємо, соціологи вияснили, чи змінилося ставлення українців до президента Володимира Зеленського і чи підтримують вони його дії у війні з Росією. За даними опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", 91% українців підтримують дії президента Зеленського. Не підтримують – 6%, не змогли відповісти – 3%.

Читайте також

1