Складні погодні умови в Україні: рятувальники дістають автівки із заметів

ДСНС попереджає водіїв про можливі ускладнення руху на автошляхах
Складні погодні умови в Україні: рятувальники дістають автівки із заметів
ДТП Фото: ДСНС
14 Січня 2021, 08:39
читать на русском

Через погіршення погодних умов на дорогах України утворилися снігові намети та ожеледиця. Рятувальникам довелося допомагати водіям на складних ділянках доріг.

Упродовж минулої доби, 13 січня, до рятувальників за допомогою зверталися водії у різних регіонах України, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

У Херсонській області рятувальники вилучили із заметів 18 крупногабаритних автомобілів, які через ускладнення погодних умов сильним вітром та снігопадом на трасі Т0403, що проходить через смт Нововоронцовка, не змогли подолати затяжний слизький підйом на відрізку дороги. Надзвичайники вилучили із заметів всі автомобілі й вони продовжили свій шлях.

Водночас, в Миколаївській області бійці ДСНС на двох спеціальних автомобілях підвищеної прохідності тричі надавали допомогу водіям вантажних транспортних засобів у відбуксируванні з підйомів. Зокрема, ускладнення зафіксовані на дорозі в районі села Мигія Первомайського району.

Читайте також

У Запорізькій області на трасі Дніпро-Маріуполь між населеними пунктами Кінські Роздори та Гусарка Пологівського району водій легковика також потребував допомоги. Прибувши на місце події, надзвичайники встановили, що автомобіль Volkswagen Passat з'їхав у кювет та не може самостійно виїхати на трасу. Фахівці Служби порятунку за допомогою спецавтомобіля та тросу витягли легковик на тверде покриття дороги.

У Службі порятунку просять водіїв зважати на попередження рятувальників про негоду за можливістю відкладати поїздки.

Рятувальники нагадують:

  • автомобільна гума має бути змінена на зимову, а також важливо вчасно провести технічне обслуговування транспортного засобу;
  • перед виїздом добре прогрівайте автомобіль, ретельно очистіть скло і фари від снігу та криги для гарної видимості за кермом;
  • не відволікайтеся від дороги та користуйтеся пасками безпеки;
  • дотримуйтеся безпечної дистанції;
  • рухайтеся лише з увімкненими габаритними вогнями та ближнім світлом фар;
  • витримуйте безпечний швидкісний режим;
  • чітко дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху та дорожніх знаків;
  • користуйтеся підручними засобами, якщо автомобіль застряг;
  • на зимовій дорозі гальмуйте плавно.

Нагадаємо, синоптики попередили українців про погіршення погодних умов. Найближчими днями в Україні очікується значне зниження температури - похолоднішає до 21-го градусу морозу. Також майже по всій території країни очікуються значні опади у вигляді снігу.

1